Alanud nädala ilm tõotab tulla muutlik

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Alanud nädal toob Eestisse vaheldumisi nii vihmast kui sajuta ilma, nädala keskel võib õhutemperatuur tõusta aga 20 kraadi ümbrusesse.

Homme on Eesti kohal kõrgrõhuhari ja ilm on peamiselt sajuta. Öösel puhub läänekaare tuul 4–10 ja päeval 2–6 m/s, õhtu poole pöördub tuul lõunakaarde. Sooja tuleb öösel 2–7 ja päeval 14–17, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi, selgub ilmateenistuse nädalaprognoosist.

Kolmapäevaks jõuab edelavoolus Eestisse soe õhumass, lisandub ka niiskust ja öösel sajab vihma. Päeval saab mõjusamaks taas kõrgrõhuhari ja sajuhooge on vaid laiguti. Öösel puhub lõunakaare, päeval edela- ja läänetuul 3–9 m/s. Sooja on öösel 5–10, päeval 15–20, meretuulega rannikul kuni 12 kraadi.

Neljapäeval läheneb lõuna poolt väike madalrõhkkond ja toob kaasa ka niiskust, vihmahoogude võimalus on suurem eelkõige päeval. Öösel puhub nõrk idakaare tuul, päeval pöördub tuul põhjakaarde ja muutub tuntavamaks. Sooja tuleb öösel 5–10, päeval 10–14, Pärnu-Narva joonest ida pool 16–21 kraadi.

Reedel tugevneb taas kõrgrõhkkonna mõju ja sajuvõimalus on väiksem. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 3–9 ja päeval 13–18 kraadi.

Laupäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkond üle Läänemere ning kui öö on veel enamasti sajuta ja nõrga lõunakaare tuulega, siis päevaks jõuavad kohale sajupilved ja läänekaare tuul muutub tuntavamaks. Sooja tuleb öösel 3–8, Kagu-Eestis kuni 12, päeval 13–18 kraadi.

Pühapäeval saab taas kõrgrõhkkond mõjusamaks ja sajuvõimalus on väiksem, samas tugevneb läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 3–8, Kagu-Eestis 10 kraadi ümber, päeval tuleb 12–17 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles