Põder ründas Paralepas väikest tüdrukut

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder Haapsalus
Põder Haapsalus Foto: Eduard Laur

Põder ründas teisipäeva õhtul kella 9 paiku Paralepa metsas jalutanud isa ja tema kuueaastast tütart. 

Põder lõi esijalaga puruks tüdruku jalgratta, enne kui isa sai lapse kaenlasse haarata ja autosse varjule joosta, kirjutab portaal Läänlane.

Kõigepealt äsas metsast välja ilmunud põder jalaga pere ühele saksa lambakoerale, kes kadus niutsudes võssa. «Siis läks põder teise koera poole. Koer hakkas minu juurde jooksma. Mul oli siis ainuke võimalus puu taha varju hüpata. Enne mind tõmbas põder otsa ringi ja ette jäi laps,» rääkis isa.

«Laps oli minust umbes 20 meetri kaugusel tee ääres. Põder pani lapsele parema esimese jalaga, aga tabas rattasse. Röökisin ja karjusin ja põder jooksis metsa, koer järel. Haarasin lapse sülle ja kuna auto ei olnud enam kaugel, jooksin lihtsalt auto poole,» ütles haapsallane. «Kõige hullem on see, et põder ei läinud ära, vaid tiirutas sealsamas, kaklesid koeraga, aga mul oli ainus mõte, et saaks lapsega autosse.»

Inimesed õnnetuses viga ei saanud, põdralt hoobi saanud koer oli eile õhtul veel põdur, aga täna juba terve. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles