Mais on vaid mõnel päeval oodata üle 20-kraadist sooja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmateenistuse andmetel tuleb mai keskmine õhutemperatuur veidi kõrgem kui tavaliselt, kuid üle 20-kraadist sooja on oodata vaid mõnel päeval.

Mai esimese poole ilmastik on muutlik. Sageli mõjutavad Eesti ilma Skandinaaviasse jõudvad madalrõhkkonnad, mille lohud toovad meile hoovihma. Nende vahele kiiluvad selgema ja kuivema ilmaga kõrgrõhuharjad, märkis ilmateenistus kuuprognoosis.

Kuu keskel võib Venemaalt Eestisse ulatuda soojem õhumass, mis peagi sunnitakse läänepoolse niiskema ja jahedama õhumassi mõjul taanduma. Õhumassi vahetusega kaasneb äike ja tugevad sajud. Kuu viimane kolmandik tuleb Skandinaavias tugevneva kõrgrõhuala mõjul kuivem.

Kui tavaliselt jääb mai keskmine õhutemperatuur 8,7 ja 11,9 kraadi vahele, siis tänavu tuleb see normist veidi kõrgem. Kuu esimesel poolel esineb üksikutel öödel kohati veel nõrka külma. Päevad tulevad mõõdukalt soojad, kuid üle 20-kraadist sooja on oodata vaid mõnel päeval.

Sajuhulk tuleb piirkonniti väga erinev: kohati on sadusid normi piires ehk 30–55 millimeetrit, kohati enam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles