Alanud nädal tõotab tulla mõõdukalt soe

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe ilm meelitab randa inimesi.
Soe ilm meelitab randa inimesi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt pürgib käesoleval nädalal õhutemperatuur enamasti 15 soojakraadini, välistatud pole ka äike.

Teisipäeval (5.05.) kandub kõrgrõhkkond Soome ja Venemaale. Samal ajal liigub üle Läänemere madalrõhulohk ja saju võimalus alates Edela-Eestist suureneb. Saju tõenäosus on Lääne-Eestis 50-75, saartel kuni 90 protsenti, Ida-Eestis öösel alla, päeval üle 50 protsendi. Kagutuul tugevneb 5-11 m/s. Õhutemperatuur on öösel +3 kuni +8, päeval 12 kuni 16, kagutuulele avatud rannikul kuni 10 kraadi.

Kolmapäeva (6.05.) öösel on kõrgrõhkkonna ülekaal ning ilm on sajuta ja selgem. Päeval läheneb Läänemerelt uus madalrõhulohk ja taas on vihma võimalus suurem (tõenäosus Lääne- ja Kesk-Eestis kuni 90 protsenti, Ida-Eestis suureneb õhtul üle 50 protsendi). Puhub kagutuul 5-11, saartel puhanguti 14 m/s, õhtul pöördub Lääne-Eestis lõunasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 9, päeval on 10 kuni 15, Ida-Eestis võib tõusta kuni 18 kraadini.

Neljapäeval (7.05.) lisandub lõunavoolus niiskust ja saabuv pilvemass toob kaasa intensiivsed sajuhood, pole välistatud äike. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, päeval 10 kuni 14 kraadi ja kui sajuhoogudesse pikemaid pause tekib, siis võib tõusta paar-kolm kraadi kõrgemale.

Reedel(8.05.) pöördub õhuvool edelasse ning tihedam sajuala ühes soojusega kandub idapiiri taha. Kohatiste vihmahoogude võimalus püsib. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, päeval 11 kuni 15 kraadi, meretuulega rannikul on jahedam.

Laupäeval (9.05.) tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Öö on enamasti sajuta, päeval võib mandril kohati hoovihma sadada. Läänekaare tuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +6, päeval 11 kuni 15 kraadi.

Pühapäeval (10.05.) jääb Eesti läänepoolse kõrgrõhkkonna ja Soome kohal oleva madalrõhkkonna piirimaile. Siin-seal sajab hoovihma. Tuul puhub lõunakaarest ja on võrdlemisi nõrk, õhtul pöördub läänekaarde ja läheb veidi tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel +1 kuni +6, maapinna lähedal pole välistatud langus 0 kraadi ümbrusse, päeval 8 kuni 13, päikeselisemates paikades kuni 15 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles