Järgmine nädal toob üle 20 soojakraadi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Stroomi rannas.
Inimesed Stroomi rannas. Foto: Mihkel Maripuu

Täna ja homme on ilm küll veidi jahedam, kuid uue nädala algus tõotab tulla juba suviselt soe.

Laupäeval nihkub kõrgrõhuhari Venemaa poole ja madalrõhkkonna serv laieneb üle Läänemere. Lisandub pilvi ja päeval sajab mõnes kohas ka vihma. Tuul pöördub lõunakaarde ja on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, päeval sisemaal 10 kuni 15, meretuulega rannikul kuni 8 kraadi.

Pühapäeval (26.04.) liigub madalrõhulohk üle Eesti Venemaale. Öösel ja hommikul sajab vihma, päeval on sajuhooge hõredamalt. Tuul puhub lõunakaarest, päeval pöördub edelasse ja läände ning on mõõduka tugevusega. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, päeval 11 kuni 16 kraadi, vihmapilvede all ja meretuulega rannikul alla 10°C. 

Esmaspäeval (27.04.) liigub Kesk-Euroopast madalrõhkkond Läänemere suunas, Venemaa kohal aga tugevneb kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail on kohatiste vihmahoogude võimalus. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, päeval 14 kuni 19, meretuulega rannikul 10 kraadi ümber. 

Teisipäeval (28.04.) liigub madalrõhulohk piki Läänemerd põhja poole ja selle idaserva mööda kandub Eestisse hoogsajupilvi, on äikese võimalus ja sajuhood võivad tugevad olla. Tuul puhub lõunakaarest. Õhumass on soe - temperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval Lääne-Eestis 11 kuni 16, ida pool 17 kuni 22 kraadi.

Kolmapäeva (29.04.) öö on sajuhoogudega, öö hakul pole välistatud ka äike. Tuul pöördub alates saartest läänekaarde. Õhutemperatuur on 3 kuni 8, ida pool üle 10 kraadi. Päeval madalrõhulohk eemaldub, pilved hõrenevad ja sajuhooge on harvem. Tuul pöördub kõikjal läänekaarde. Õhutemperatuur on 8 kuni 13 kraadi. Kui lõunavool püsivamaks osutub, siis võib Eesti idaservas temperatuur veel 20 kraadi ümbrusse tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles