Soojalaine jõuab kohale hoopis uuel nädalal

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liblikas kevadpäikeses
Liblikas kevadpäikeses Foto: Triin Mardi

Kui veel nädala algusel ennustas ilmateenistus, et nädalavahetus toob kuni 17 plusskraadi, siis praeguse ennustuse kohaselt jääb maksimaalne temperatuur 14 kraadi kanti ning ilm võib olla vihmane. Küll aga muutub ilm paremaks esmaspäeval, kui temperatuur võib tõusta 18 kraadini. Seda siiski lühiajaliselt.

Täna (23.04.) päeval liigub Botnia põhjatipus tekkinud madalrõhkkond üle Soome Laadoga taha ja selle servast võib ka Eestisse vihmahooge jõuda. Lääne- ja loodetuul tugevneb 9-14, puhanguti kuni 20, Soome lahe rannikul 12-16, puhanguti kuni 23 m/s. Õhtul alates saartest tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 7 kuni 11 kraadi.

Reedeks (24.04.) tugevneb kõrgrõhuhari ning ilm on sajuta ja selgema taevaga. Tuul jääb nõrgemaks ja puhub läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval 8 kuni 13 kraadi.

Laupäeval (25.04.) nihkub kõrgrõhuhari Venemaa poole ja madalrõhkkonna serv laieneb üle Läänemere. Madalrõhulohk ühes vihmapilvedega liigub üle Läänemere. Saju võimalus suureneb hommikuks ja ka päev on vihmahoogudega. Tuul pöördub lõunakaarde ja on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval 9 kuni 14 kraadi.

Pühapäeval (26.04.) liigub üle Läänemere järgmine madalrõhulohk. Öösel on vihmapilvi tihedamalt, päeval hõredamalt. Öösel puhub lõunakaare, päeval enamasti edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, päeval 8 kuni 13 kraadi, selgema taeva all võib kraad-paar enam olla.

Esmaspäeval (27.04.) tugevneb üürikeseks kõrgrõhkkonna mõju ja saju võimalus on väiksem. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, päeval 14 kuni 18 kraadi, Eesti lõunaservas võib veel paar kraadi kõrgemale tõusta.

Teisipäeval (28.04.) liigub üle Eesti järgmine madalrõhulohk ja toob vihma. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval Lääne-Eestis 9 kuni 13, ida pool 14 kuni 18 kraadi.

Kolmapäeva (29.04.) öö hakul sajab eemalduva madalrõhulohu järel veel vihma. Seejärel tugevnev kõrgrõhuhari hoiab suurem osa ajast sajuta. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 7, päeval 8 kuni 13 kraadi. Tuul puhub valdavalt edelast ja on mõõdukas, õhtupoolikul pöördub tuul lõunasse ja läheb pisut tugevamaks. Läänepoolse madalrõhkkonna survel suureneb ka sajuhoogude tõenäosus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles