Nädalalõpp toob soojalaine

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed 18. märtsil Stroomi rannas.
Inimesed 18. märtsil Stroomi rannas. Foto: Mihkel Maripuu

Praeguse ilmaprognoosi kohaselt kandub meile nädalavahetuseks kevadine soe – oodata on kuni 17 plusskraadi.

Homme tugevneb Skandinaavias kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on sajuta. Tuul nõrgeneb ning puhub öösel põhjakaarest, päeva jooksul pöördub loodesse ja läände. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3 kraadi, päeval 7 kuni 12 kraadi.

Kolmapäeval liigub üle Skandinaavia põhjatipu madalrõhkkond ja selle lõunaserva mööda kandub Läänemere ümbrusse soojem õhumass. Tihedam pilvemass suundub üle Soome ja Karjala ning meie ilm püsib sajuta. Tuul puhub läänekaarest ja tugevneb päeval 5-12, põhjarannikul puhanguti 14 m/s, õhtul jääb nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval 10 kuni 14, meretuulega rannikul kuni 8 kraadi.

Neljapäeval (23.04.) liigub järgmine madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipust Loode-Venemaa suunas ja selle servast võib ka Eestisse üksikuid vihmahooge jõuda. Edela- ja läänetuul tugevneb 7-12, puhanguti 15, loode- ja põhjarannikul 18 m/s, õhtupoolikul pöördub loodesse. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval 9 kuni 14 kraadi, pärastlõunal Loode-Eestist alates langeb.

Reedeks (24.04.) tugevneb kõrgrõhuhari ning ilm on sajuta ja selgema taevaga. Tuul rahuneb ja puhub läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval 7 kuni 12 kraadi.

Nädalavahetuseks koondub tsüklonaalne tegevus Norra merele ja laieneb idaservaga üle Skandinaavia. Läänemere ääres pöördub õhuvool edelasse ja selles kandub meile kevadine soe.

Laupäeval (25.04.) nihkub kõrgrõhuhari küll Venemaa poole, kuid hoiab Eesti ilma veel sajuta. Tuul pöördub lõunakaarde ja on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, päeval 12 kuni 17 kraadi.

Pühapäeval (26.04.) on madalrõhkkonna mõju tugevam ja siin-seal sajab vihma. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 10 kuni 15 kraadi, selgema taeva all võib veel paar-kolm kraadi enam olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles