Järgmise nädala alguses võib lörtsi sadada

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörts.
Lörts. Foto: Postimees.ee

Järgmise nädala alguses võib lörtsi sadada ning samuti on oodata järgnevatel päevadel tuulist ilma, selgub Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) prognoosist.

Esmaspäeval madalrõhkkond eemaldub, kuid selle serva mööda kandub Eesti kohale pilvi lisaks. Hommikul ja päeval sajab taas vihma, õhtul sekka ka lörtsi. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Öösel on +1..+6, päeval 6..10 kraadi sooja.

Teisipäeval pöördub õhuvool loodesse ning lisandub külmemat õhku. Sajuhooge tuleb nii vihma kui lörtsina. Lääne- ja loodetuul on võrdlemisi tugev, õhtu poole nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 4..8 kraadi.

Kolmapäeva öösel on kõrgrõhuharja mõju tugevam ja saju võimalus väiksem. Päeval läheneb Norra merelt uus madalrõhkkond ja selle lõunaserva mööda kandub soojemat ja niiskemat õhku Läänemere äärde. Edelatuul tugevneb. Öösel on õhutemperatuur -2...+3, päeval 6..11 kraadi.

Neljapäeval suundub madalrõhkkond Karjala suunas ja selle servast kandub Eestisse vihmapilvi. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Öösel on õues 3..8, päeval 10..14 kraadi sooja. Pole välistatud, et Lõuna-Eestis tõuseb veel paar-kolm kraadi kõrgemale.

Reedel eemaldub madalrõhkkond Põhja-Venemaale, selle järel pöördub õhuvool loodesse ja õhumass vahetub jahedama vastu. Saju võimalus väheneb. Puhub võrdlemisi tugev loodetuul. Õhutemperatuur on öösel +2..+6, päeval 6..12 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles