Video: kolm karu Martna söödaplatsil maiustamas

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läänemaal Martnas asuva söödaplatsi kaamera jäädvustas platsile süüa otsima tulnud kolm karu.

Läänemaa keskel asuva Martna jahiseltsi maadele kolinud karud on sealkandis päris värske nähtus. Pealegi pole seal palju metsa ning ka inimasustus on selles piirkonnas tihe. Esimesi karujälgi nähti sealmail viis aastat tagasi.

Martna jahiseltsile kuuluv söödaplats on olnud kasutusel üle 30 aasta. Plats asub inimasustusest eemal väikesel lagendikul, mille kõrval on suur põld. Seltsi liikmed toovad söödaplatsile põhiliselt teravilja, mõnikord ka loomadele sobivaid toidujäätmeid.

Platsi äärde üles pandud rajakaamerad näitavad, et seda kohta külastavad kõik siinsetel jahimaadel elutsevad loomaliigid: metssead, põdrad, kährikkoerad, nugised, rebased, hundid, linnud ja teisedki. Ka üks ilves on käinud end jäädvustamas.

Viimastel päevadel on platsil toimetamas aga karud, ja seda lausa kolmekesi - üks suurem ja kaks väiksemat isendit. Läänemaa jahindusklubi juhatuse esimees, Martna jahiseltsi liige Aarne Taal ütles, et neil karudele spetsiaalset karusööta pakkuda pole, mistõttu peavad karud leppima sellega, mida metsigadele toodud.

Läänemaal elab hinnanguliselt kümme karu ning aastas väljastatakse üks jahiluba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles