Aprill toob suvesooja

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmateenistuse prognoosi järgi tuleb aprill keskmisest soojem ning kuu keskel tõuseb õhutemperatuur paariks päevaks paiguti 20 kraadini.

Aprilli keskmine õhutemperatuuri norm on 3,7-5,9 kraadi, prognoos lubab sellest kõrgemat õhutemperatuuri. Aprilli esimesel poolel on jahedam, kuu teine pool tuleb soojem. Sademeid tuleb normi piires ehk vahemikus 25-37 millimeetrit.

Aprilli esimesel kolmandikul on ülekaalus madalrõhkkonnad. Ilm on jahe, pilvine ja sageli sajab. Pärast 10.aprilli tugevneb Skandinaavia kohal kõrgrõhuala ja ilm läheb kuivemaks. Selgematel öödel langeb õhutemperatuur alla nulli, päikeselistel päevadel võib aga 15 kraadi ümbrusse tõusta.

Kuu teisel poolel kõrgrõhuala mõju nõrgeneb ja ilm on heitlikum. Aeg-ajalt libisevad üle Eesti vihmahoogudega madalrõhulohud ja kuivema ilmaga kõrgrõhuharjad. Õhutemperatuur on normist veidi kõrgem. Tavapärasest märksa soojemaks võib ilm kujuneda 20. aprilli paiku, kui paariks päevaks tõuseb õhutemperatuur paiguti 20 kraadi lähedale.

Kuu viimases veerandis ilm jälle jaheneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles