Täna oli arvatavasti kõige soojem 18. märts

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigi ilmateenistuse andmeil oli täna arvatavasti 150 aasta kõige soojem 18. märts Eestis.

Olgugi et ametlikud andmed laekuvad ilmateenistusele täna poole üheksa paiku, oli ilmateenistuse valvesünoptiku sõnul juba päeval täheldatud, et näiteks Tallinnas ja Pärnus püstitati uus 18. märtsi rekord. Kui eelmine 18. märtsi rekord Tallinnas oli 14,2, siis täna oli see 15,1 kraadi. Pärnus vastavalt 7 ning 13,5 kraadi.

Teiste piirkondade kohta ei saanud valvesünoptik täit lõplikku vastust anda, ent temperatuurinäitajatest oli näha, et liiguti rekordi püstitamise teel.

Riigi ilmateenistus võrdleb iga üksikpäeva maksimumtemperatuure 150 aasta läbilõikes.

Ilmateenistuse andmeil hakkab juba homme õhutemperatuur langema. Kõige külmemad ilmad on sel laupäeval ja pühapäeval.

Laupäeva öösel on pilves ilm. Sajab lörtsi ja lund. Õues on 0..-6 kraadi. Päeval pilvisus hõreneb. Kohati sajab vähest lörtsi ja lund. Õhutemperatuur on -3..+2 kraadi.

Pühapäeva öösel on vähese pilvisusega sajuta ilm. Külma on -2..-7, kohati -10 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab lörtsi ja lund. Puhub edelatuul 3-10, õhtul rannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on -4..+1 kraadi.

Esmaspäevaks lubab ilmateenistus juba pehmemat ilma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles