Järgmine nädal toob kuni 12 kraadi sooja

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sooja kevadpäikse nautija.
Sooja kevadpäikse nautija. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Homsest kolmapäevani püsib peamiselt selge ja mõõduka tuulega ilm, mis uue nädala algusel toob isegi 11 ja 12 soojakraadi, teatab ilmateenistus.

Homsest oleme kõrgrõhuala edelaservas. Ilm on sajuta. Puhub kirde- ja idatuul 5-11, rannikualadel puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -6, päeval +3 kuni +7 kraadi.

Laupäeval ja pühapäeval oleme kõrgrõhuala edelaservas. Ilm on sajuta. Puhub mõõdukas kirde- ja idatuul. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, päeval +3 kuni +6 kraadi, pühapäeval paari kraadi võrra kõrgem.

Esmaspäeval (16.03.) ja teisipäeval (17.03.) on meil kõrgrõhkkonna lääneservas jätkuvalt sajuta ilm. Puhub mõõdukas või nõrk kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval 6 kuni 11 kraadi.

Kolmapäeval (18.03.) kõrgrõhuala taandub Lõuna-Venemaale ja päeval jõuab Läänemerele madalrõhulohk ning pealelõunal suureneb Eestis vihmavõimalus. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +2, päeval 6 kuni 12 kraadi.

Neljapäeval (19.03.) liigub üle Skandinaavia põhjatipu aktiivne tsüklon, mille sügav lohk ulatub üle Baltimaade. Eestis läheb ilm sajule. Sajab vihma, õhtupoolikul ka lörtsi. Lääne- ja loodetuul tugevneb ning päeval võib loodetuul merel paisuda tormiks. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +3, päeval +1 kuni +5 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles