Ilmajaam hoiatab tugeva tuule eest

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuline ilm teeb mõnele rõõmu.
Tuuline ilm teeb mõnele rõõmu. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ilmajaama teatel tugevneb täna hommikul alates Lääne-Eestist lääne- ja edelatuul puhanguti 17, rannikul kuni 20 m/s.

Täna päeval on lörtsi- ja vihmahooge laialdaselt. Puhub väga tugev edelatuul, puhangud ulatuvad sisemaal kuni 15, rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, päeval +1 kuni +5 kraadi.

Esmaspäeva öösel on kõrgrõhuharja mõjul lühiajaliselt tuul nõrgem ja saju võimalus väiksem. Kuid päeval läheneb Atlandilt Skandinaavia rannikule uus aktiivne madalrõhkkond ja laieneb Läänemere äärde. Lõuna- ja kagutuul paisub kiiresti tugevaks, puhanguid on 15, saartel 18 m/s. Tihedam sadu jõuab õhtul üle Läänemere. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval +1 kuni +4 kraadi.

Teisipäeval ehk 24. veebruaril jääb Skandinaavia madalrõhkkonna tugevasse haardesse, selle serv ulatub üle Läänemere ja selle sajupilved toovad Eestisse lörtsi ja vihma. Tuul veidi nõrgeneb ja puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, päeval +2 kuni +4 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles