Kariibil möllavatele marudele lõppu ei paista

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haitil möödunud päevadel üleujutusi põhjustanud ja paarkümmend inimest tapnud troopiline torm Hanna liigub edasi Bahama saarte suunas, samas kui kaugemalt järgnevad sellele veel kaks tugevat tsüklonit.

Kariibi basseinis eelmisel nädalal möllanud orkaan Gustav on alles vaibumas USA lõunaosariikides, ent nüüd kardetakse, et ka Hanna võib paisuda lähiajal orkaaniks, vahendas BBC News.

Haiti põhjaosas asuvas Gonaivese linnas küündisid tormituuled eile 100 kilomeetrini tunnis (üle 27 meetri sekundis) ning tulvad tõusid seal kuni kahe meetrini, ajades inimesed majade katustele. Üleujutused ja mudalaviinid vallandusid mujalgi ning tugevad paduvihmad ulatusid ka Kuubale ja Puerto Ricosse.

USA orkaanikeskuse andmetel liigub tsüklon aeglaselt edasi kirde poole ning jõuab lähipäevil suurriigi kagurannikule. Flordia kõrval asuvatele Bahama saartele on juba antud tormihoiatus ning elanike evakueerimiseks valmistatakse ette tormivarjendeid. Freeportis ja mujal varuvad elanikud suurtes kogustes eluks vajalikku.

Haitit tabanud tormides on viimase kolme nädala jooksul hukkunud juba üle saja inimese – esmalt laastas saart troopiline torm Fay, seejärel külvas kaost orkaan Gustav ning nüüd ka Hanna.

Kariibi regioonis võib olukord aga veelgi halveneda, sest kaugemal Atlandil koguvad juba jõudu troopilised tormid Ike ja Josephine. Esimene neist võib paisuda orkaaniks ning jõuda Bahama piirkonda pühapäeval.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles