Ilm läheb päris külmaks

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külm ilm
Külm ilm Foto: Meelis Meilbaum

Homsest hakkab meie ilma määrama külma õhumassiga kõrgrõhuala, mis toob nädalavahetuseks meile kuni 15-kraadise külma.

Taevas hakkab selginema ja märkimisväärset sadu esialgu oodata pole, õhutemperatuur aga langeb.

Homme on sajuta nõrga lõunakaare tuulega ilm. Õhutemperatuur langeb öösel -3...-10, päeval on külma 1...-7 kraadi,  vaid saartel püsib temperatuur 0 kraadi lähedal.

Laupäeval ja pühapäeval on samuti sajuta ilm. Öösel langeb temperatuur mandril kohati juba 15 külmakraadini, päeval ei tohiks siiski rohkem kui 7 külmakraadi tulla.

Esmaspäeval hakkab kõrgrõhuala kese aeglaselt kagusse eemalduma. Ilm on siiski jätkuvalt sajuta ja tuul nõrk. Õhutemperatuur on öösel mandril -8...-12, kohati kuni -15 kraadi, saartel vähem.

Teisipäeval jõuab Atlandilt Skandinaaviasse madalrõhulohk, kuid Eesti ilma määrab veel nõrgeneva kõrgrõhuala loodeserv. Lõunakaare tuul tasapisi tugevneb ja saartel suureneb sajuvõimalus 50 protsendini. Õhutemperatuur on öösel mandril -7...-12, kohati kuni -15, saartel -2...-7, päeval 0...-5 kraadi.

Kolmapäeval liigub Läänemerelt meile madalrõhulohk, veelgi tugevnevad tuuled, saartest alates hakkab sadama lund ja lörtsi. Kui öösel võib külma olla veel 6...-12 kraadi, siis õhtuks hakkab temperatuur tõusma ja jõuab Lääne-Eestis isegi kuni +5 kraadini.

Neljapäeval hakkab öine lumesadu soojemas õhus muutuma lörtsiks ja päeval sajabki juba enamasti vihma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles