Torm räsis taas Väike-Maarja valda

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on augustis Väike-Maarjat rünnanud tormis murtud puud.
Fotol on augustis Väike-Maarjat rünnanud tormis murtud puud. Foto: Kaitseliidu Viru malev

Eelmisel Pühapäeval tormist räistud Väike-Maarja alevikust ja vallast ning Lääne-Viru-, Järva- ja Jõgevamaast laiemalt käis täna taas üle äikesetorm, mille kahjud piirdusid seekord teedele langenud puudega.

Väike-Maarja vallavanem Urmas Tamm sõitis täna lõuna paiku vallas ringi, et tormikahjustustest ülevaadet saada. Postimehele tõdes Tamm, et seekord läks õnnelikumalt, kui nädala eest, mil torm kohaliku kiriku tornikiivri lahti rebis.

«Rakke-Väike-Maarja teel on puid maantee peale kukkunud ja autod on seal kohati ummikus, kuid olen juba päästeametiga suhelnud ning nad on kolm autot välja saatnud, et olukord kontrolli alla saada,» ütles Tamm.

«Alevikus ei ole ma tähele pannud, et oleks lõhkunud tuul midagi või lennanud katused. Kindlasti on veel vallateid, kus puud on maas, kuid tundub, et tuul seekord nii tugev ei olnud, et oleks hooneid lõhkunud,» lisas Tamm.

Päästeameti pressiesindaja Marek Simulman ütles, et keskpäeva paiku oli olukord võrdlemisi rahulik. Tormikahjudega seotud väljakutseid üle Eesti oli laekunud kümmekond, neist viis Väike-Maarjast ja kolm mujalt Järvamaalt.

Simulman rõhutas, et teele kukkunud puudest tuleks teavitada päästeametit lühinumbril 112, kuid informatsiooni takistustest Eesti teedel tuleks küsida maanteeinfo lühinumbrilt 1510.

Eesti Energia kodulehekülg näitas täna keskpäeval samuti kõige enam rikkeid Järvamaal ja Jõgevamaal, kus oli rivist väljas ligi 170 alajaama. Lääne-Virumaal oli rivist väljas sadakond alajaama, kuid rikkeid on seal täna registreeritud kõige rohkem ning elektrita oli keskpäeval üle 4000 majapidamise.

Kokku, oli tänase seisuga Eesti Energia kodulehekülje andmetel rivist väljas üle 600 alajaama ning vooluta ligi 8000 majapidamist. Kella 14 seisuga oli elektrita majapidamisi üle 4500.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles