Orkaaniks kasvanud Gustav liigub New Orleansi suunas

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi Gustav laastamistööd Jamaikal.
Tormi Gustav laastamistööd Jamaikal. Foto: AP / Scanpix

Täpselt kolm aastat pärast seda, kui orkaan Katrina tekitas USAs New Orleansi linnas tohutut laastamistööd, kasvas troopiline torm Gustav orkaaniks ning võttis suuna Louisiana osariigi peale.

Koos tugeva tuule ja paduvihmaga liikuv Gustav on oma teekonna jooksul räsinud Haitit, Dominikaani Vabariiki ning Jamaikat, kirjutas AFP.

Kariibi mere saartel on selle orkaani tõttu elu kaotanud juba vähemalt 78 inimest.

Ennustuste kohaselt kasvab Gustav kolmanda kategooria orkaaniks ning jõuab Louisiana osariiki kohaliku aja järgi teisipäeva varahommikul.

Tuhanded New Orleansi inimesed on orkaani kartuses oma kodudest lahkunud. 

USA president George W. Bush kuulutas reedel Louisiana osariigis välja eriolukorra. Osariigi ja New Orleansi linna juhid kinnitasid, et enne ja pärast Katrina hävitustööd tehtud vigu ei korrata.

29. augustil aastal 2005 purustas kolmanda kategooria orkaan Katrina New Orleansis ja selle lähedal kümneid tuhandeid maju ning tappis ligi 1500 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles