Ruhnu saarevahi kohale on kuus soovijat

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Ruhnu saarele.
Vaade Ruhnu saarele. Foto: Lauri Kulpsoo

Ruhnu saarevahi reedel lõppenud konkursile laekus kuus avaldus, neist neli ruhnlastelt endilt.

Ruhnu vallasekretär Tiina Allik ütles, et kandidaatide seas on piisavalt asjalikke inimesi, seega peaks saarevaht esimese korraga valitud saama, kirjutab Saarte Hääl. Mehi ja naisi on avalduse esitanute hulgas võrdselt.

Ehkki Ruhnus tööpuudust väidetavalt pole, ei tähenda see, et inimesed lisateenistuse ära põlgaksid. «Meil on neid inimesi küll, kes teevad mitut tööd,» tõdes Tiina Allik.

Siseministeerium nõustus Saare maavalitsuse ettepanekuga luua 1. jaanuarist 2015 Kõinastu saarevahi ametikoha asemel Ruhnu saarevahi ametikoht.

Kõinastu jäi saarevahita juba aasta eest ning seni pole uut saarevahti palgatud. Saarevahi ametikoha loomist Ruhnus soovis sealne vallavalitsus.

Siseministeeriumi teatel tuleb Ruhnu saarevahi tööd tasustada Kõinastu saarevahile ettenähtud summadest. Saare maakonnas on saarevaht ametis veel Abrukal, Vilsandil ja Kesselaiul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles