Politsei hoiatab: teedel on libeduse oht

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Tartu maantee.
Tallinna-Tartu maantee. Foto: Margus Ansu

Seoses saabunud öökülmadega hoiatab politsei kõiki liiklejaid olema eriti ettevaatlik ning valima teeoludele vastav ohutu sõidukiirus.

Täna õhtul kella 22 ajal sai politsei teate, et Põlvamaal Valgjärve vallas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa teel on juhtunud liiklusõnnetus viie sõiduki osalusel, teatas PPA Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Ühes suunavööndis liikunud sõiduk põrkus sirgel teelõigul kokku vastassuunavööndis vastu tulnud sõiduautoga, millele järgnes veel kolm autot. Kõik sõiduautod said kahjustusi. Õnnetuses viga saanud inimeste arv ja vigastuste ulatus on selgitamisel.

Esialgsetel andmetel juhtunus õnnetus ootamatult libedaks muutunud teeolude tõttu, kus õnnetuse põhjustaja ei valinud teeoludele sobivaid sõiduvõtteid ning kaotas libedal teel auto üle kontrolli. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei paneb liiklejatele südamele, et praegusel ajal on temperatuur päevasel ja õhtusel ajal väga muutlik. Seetõttu tuleb liigeldes olla ettevaatlik ning valida teeoludele vastav ohutu sõidukiirus. Ühtlasi soovitab politsei kaaluda suverehvide vahetamist talviste vastu, et vältida õnnetusse sattumist. Õhtusel ajal ja varahommikul on libeduse oht praeguse temperatuuri juures väga suur ning nulli lähedal kõikuva temperatuuri juures ei tööta suverehv enam taliolusid arvestavalt efektiivselt. Rehvide vahetades tuleb siiski silmas pidada, et ka kõige paremate omadustega talverehvi kasutades sõltub sõiduki teel püsimine eelkõige autojuhist ning tema sõiduvõtetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles