Nädalavahetus toob kaasa uue kuumalaine

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alanud nädala esimene pool tuleb mõõdukalt soe, kuid nädala lõpupäevil võib suure tõenäosusega uus kuumalaine jõuda vähemalt idapoolsetesse maakondadesse.

Teisipäeval on Eesti kohal nõrk kõrgrõhuväli. Kohati sajab hoovihma ja päeval võib ka äikest olla. Tuul on idakaarest. Öösel on 10 kuni 17, päeval 22 kuni 28 kraadi, teatab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.

Kolmapäeval liigub Poola kohal tekkinud tsüklon Läänemerele ja sealt põhja poole. Tsükloni idaservas pääseb kuum õhk Venemaalt taas liikvele. Tugevad äikesevihmad võivad jääda mere kohale, kuid hoovihma ja äikesevõimalus on suur ka nii saartel kui mandril. Öösel puhub idakaare tuul, päeval pöördub tuul järk-järgult edelasse ja läände ning tugevneb ajutiselt. Öösel on 14 kuni 20, päeval läänepoolsetes maakondades 19 kuni 25, ida pool 26 kuni 31 kraadi.

Neljapäeval on suurema osa ööpäevast ilma tegemas nõrk kõrgrõhuala. Uus tsüklon Musta mere lähistelt toob kuuma õhu kagupiiri lähedale. Kohati sajab hoovihma ja võib äikest olla. Puhub kirdetuul. Öösel on sooja 13 kuni 19, päeval 20 kuni 27, Kagu-Eestis 28 kuni 30 kraadi.

Reedel laieneb Venemaal paiknev kuum kõrgrõhuala lääne poole. Kuuma õhu pealetungil võib peamiselt Lääne-Eestis sadada äikesevihma.Tuul on muutliku suunaga. Öösel on 15 kuni 20, päeval 22 kuni 28, idapoolsetes maakondades 29 kuni 32 kraadi.

Laupäeval satume tõenäoliselt Venemaa kõrgrõhuala lääneserva. Samal ajal alustab Musta mere äärest teekonda Läänemere poole uus lõunatsüklon. Õhtul võib kohati hoovihma ja äikest olla. Puhub idakaare tuul. Öösel on 17 kuni 23, päeval 25 kuni 32, Ida-Eestis kuni 34 kraadi.

Pühapäeval on tsükloni kese liikumas mööda Läänemerd põhja poole. Lõuna poolt saabuv külm front põhjustab intensiivseid äikesevihmasid tõenäoliselt õhtupoolikul. Puhub valdavalt kagutuul, õhtul frondi möödumisel pöördub edelasse. Öösel on 19 kuni 24, päeval 24 kuni 30, Virumaal kuni 34 kraadi.

Esmaspäeval kaugeneb tsüklon piki Rootsit põhja poole. Saju tõenäosus väheneb. Öösel puhub võrdlemisi tugev edelatuul, päeval tuul nõrgeneb. Öösel on 16 kuni 21, päeval 20 kuni 25 kraadi.

Ida-Virumaa metsades on jätkuvalt äärmiselt suur tuleoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles