Oktoober võib tulla keskmisest jahedam

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt toob oktoober nii tuulevaikseid ja sajuta kui ka tuuliseid ja sajuseid perioode, kuu keskmine temperatuur võib aga jääda tavalisest madalamaks.

Ilmateenistuse hinnangul jääb oktoobri keskmine õhutemperatuur kas normi piiresse ehk vahemikku 5–8,4 kraadi või sellest madalamaks. Sademeid tuleb alanud kuul samuti normi piires ehk 52–78 millimeetrit või kohati vähem.

Kuu esimene kolmandik on kõrgrõhkkonna mõjul sajuta ning valdavalt puhub nõrk tuul. Öösiti langeb õhutemperatuur sisemaal selge taeva all miinusesse.

Kümnepäevaku lõpus saabub läänest madalrõhkkond, tuul tugevneb ning oodata on vihma. Selline ilm püsib oktoobri keskpaigani, märgib ilmateenistus kuuprognoosis.

Pärast 15. oktoobrit on taas ülekaalus kõrgrõhuala ning sajuvõimalus on väike. Kuu lõpus on ilm muutlik, sest vahelduvad kõrg- ja madalrõhkkonnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles