Korraks miinusesse langev õhutemperatuur hakkab nädala teises pooles taas tõusma

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Temperatuurinäit langeb eeloleval ööl paiguti miinusesse.
Temperatuurinäit langeb eeloleval ööl paiguti miinusesse. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eelolev öö tõotab Eestis paiguti miinuskraade tuua, ent seejärel hakkab temperatuuripügal taas kerkima. Kogu ülejäänud nädala vältel tuleb aga arvestada lõõtsuva tuule ja vihmahoogudega.

Kolmapäeval  õhurõhk tõuseb ja tugevneva kõrgrõhuharja tingimustes on öö suurema sajuta, seisab Eesti ilmateenistuse pikemas prognoosis. Taevas selgineb ja loodetuul järk-järgult nõrgeneb ning õhutemperatuur langeb hommikuks -1..+5°Cni, meretuulega rannikul on sooja kuni 9°C.

Päeval kõrgrõhuhari eemaldub ja merelt läheneb madalrõhulohk. Lääne-Eestis võib kohati vähest vihma sadada. Pärastlõunal jõuab saartele juba tihedam vihmasadu, mis õhtul mandrile laieneb. Tuul pöördub edelasse, õhtuks lõunakaarde ja tugevneb Saaremaal, Hiiumaal ja läänerannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 8..12°C.

Neljapäeva öösel tekib Skandinaavia kohale uus madalrõhkkond. Päevaks liigub keeris edasi Botnia lahele ja laieneb Läänemere idakaldale. Öö on enamasti vihmane. Päeval esineb kohatisi sajuhooge. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 9..12, ida pool 3..8, päeval 12..15°C.

Reedeks kaob väike osatsüklon ilmakaardilt ja sulandub madalrõhulohuna suurde Põhja-Euroopat katvasse madalrõhuala süsteemi. Eestis on vihmahooge kohati. Päeva jooksul muutub madalrõhkkonna surve jõulisemaks ja Eesti rannikuvetes paisub edelatuul järjest tugevamaks. Õhtuks on saartel ja läänerannikul puhanguid 18, sisemaal 12-15 m/s. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 5..9, saartel ja läänerannikul kuni 12°C, päeval 13..16°C.

Laupäeval liigub aktiivne madalrõhulohk ühes vihmasajuga üle Läänemere idaranniku. Pärastlõunal Lääne-Eestist alates saju võimalus väheneb. Tuul puhub öösel lõunast ja edelast, päevaks pöördub loodesse ja on tugev, puhangud tõusevad sisemaal 15, rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 8..13, päeval 13..16°C.

Pühapäeval on tõusva õhurõhu foonil üksikuid vihmahooge. Tuul nõrgeneb tasapisi. Õhutemperatuur on öösel 8..12, päeval 11..15°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles