Kuum ilm ajab forellisaagi hukka

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forell.
Forell. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kuumad ilmad kütsid forellikasvatuste basseinid liiga soojaks, seetõttu läheb osa kalasaagist hukka või pole juurdekasvu – see võib kaasa tuua forellikilo hinnatõusu.

Eesti suurimale, Aarne Liivi kalakasvandusele Härjanurmes Jõgevamaal tõid kuumad ilmad kaasa üsna suured kahjud, kirjutab Õhtuleht.

Liivi sõnul muutuvad forellid üle 20-kraadises vees uimaseks ega suuda piisavalt kiiresti vastuvoolu ujuda, aga kui veesoojus tõuseb üle 25 kraadi, heidavad nad lausa hinge, ning neist pole siis isegi toidulauale asja.

Põlvamaal asuva Karilatsi kalamajandi omaniku Mati Vaino sõnul on neile probleem, et palava ilmaga läheb sööt kala kõhus käärima, mistõttu ei saa neid toita ja see tähendab, et pole oodata järglasi.

Kui Kanal 2 uudistesaates «Reporter» rääkis Roosna-Alliku forellikasvataja Andres-Teet Merisalu, et kuuma kätte suremise kartuses hakkavad kasvatajad kalu välja püüdma ning massiline müükipaiskamine võivat kaasa tuua hinnalanguse forelliturul, siis Liivi hinnangul on hinnalangus lühiajaline ja pikemas perspektiivis võib forellikilo hind võib hoopis tõusta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles