Suvi oli soojaga pillavalt helde

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine kuumus.
Suvine kuumus. Foto: Tairo Lutter

Mööduv suvi oli soojaga pillavalt helde, kinkides meile 29 päeva, mil temperatuuri oli üle 25 kraadi.

Ilmateenistus teeb augustikuu kohta täpsemaid kokkuvõtteid septembri esimestel päevadel, kuid pole kahtlust, et 25 kraadini õhutemperatuur enam ei küündi, kirjutas ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain nädala ilmaennustuses.

1994. kuni 2014. aasta suvede reas paistis tänavune suvi pillavalt soojana ka Lääne- ja Põhja-Eestis. Tallinna numbrite järgi asetub 2014. aasta suvi koguni viimase 21 aasta reas teisele kohale. Üle 25 kraadi ulatuvaid päevi oli maist augustini 29, mullu vaid 15.

Esimesel kohal püsib nii Tallinnas kui Tartus 2010. aasta suvi - Tallinnas oli siis 33 heldet suvepäeva, Tartus 46. Tartu jaoks jääb teisele kohale vääramatult 2002. aasta oma 43 üle 25 kraadi ulatuva päevaga ning tänavune suvi 35 päevaga on kõigest viiendal kohal. Teisel kohal Tartus hoopis 2002. aasta 43 helde suvepäevaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles