Sõrve ranna reostus võib pärineda laevavrakilt või ujuvkraanalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine Saaremaa. Sõrve rand.
Suvine Saaremaa. Sõrve rand. Foto: Küllike Rooväli

Saaremaalt Sõrve poolsaare rannalt leitud reostus võib pärineda keskkonnainspektsiooni hinnangul pärineda laevavrakilt või karil olevalt ujuvkraanalt.

Reostuse tükke on mõned üksikud, keskkonnainspektsioon teeb analüüsid ja võrdleb neid paari võimaliku allikaga, milleks on laeva nimega Volare vrakk või ka karil olev ujuvkraana, ütles keskkonnainspektsiooni nõunik Himot Maran BNSile.

Viimase nädala tuuliste ilmadega on meri Sõrve poolsaare randa uhtunud masuuti meenutava aine tükke, kirjutas Saarte Hääl esmaspäeval.

Esmalt puutusid musta ja õlise ainega kokku lohesurfarid, kes eelmisel neljapäeval Üüdibe rannas oma tavapärases kohas kaldast paarisaja meetri kaugusel surfasid. Veest välja tulles avastati masuudi järele haisevat ainet nii lohedelt, laudadelt kui ka muult varustuselt. Rannas reostusele viitavaid märke esialgu veel ei olnud.

Juhtunust teavitati keskkonnainspektsiooni, kes randa üle vaatamas käis ning inspektorid leidsid nüüd juba ka rannast tahkunud ja vedelama ollusega kaetud reostusjääke.

Selgus, et reostust oli rannas juba üsna palju. Reede õhtul võis paarikümnemeetrise rannariba pealt leida viis kuni kuus määrivat tükki. Sama seis oli ka esmaspäeva keskpäeval, kui tuul oli vaibunud, kuid rannas oleva adru sees oli nii tahkeid tükke kui ka lihtsalt vedelat masuuditaolist ainet.

Neil päevadel oli tuul täpselt sealtpoolt, kus asub Volare vrakk, mille puhul kahtlustatakse, et vrakis võib olla masuuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles