Ees ootab vihmane nädalavahetus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihm Pärnumaal.
Vihm Pärnumaal. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Lõppeval nädalal jääme Põhja-Euroopa kohal hääbuva madalrõhuala meelevalda ja selle juhendamisel rändavad üle Eesti mitmed hoovihmapilved, mõnel kaaslaseks ka äike. Tuul on suhteliselt nõrk ja puhub valdavalt edelast, õhusooja on vastavalt augustikuu normile.

Täna tuleb vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, pärastlõunal võib kohati äikest olla. Puhub edelatuul 2-8 m/s, äikese ajal on tuul puhanguline. Õhutemperatuur on 18 kuni 23 kraadi.

Ööl vastu laupäeva on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma, on äikeseoht. Puhub edelatuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 10 kuni 15, rannikul kuni 17 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, on äikest. Puhub edelatuul 2-8 m/s, äikese ajal on tuul puhanguline. Õhutemperatuur on 18 kuni 22 kraadi.

Ööl vastu pühapäeva on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub edelatuul 2-6 m/s. Õhutemperatuur on 10 kuni 15, rannikul kohati 17 kraadi. Päeval tuleb vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja kohati on äikest. Puhub edelatuul 2-8 m/s, äikese ajal on tuul puhanguline. Õhutemperatuur on 18 kuni 22 kraadi.

Uuel nädalal jõuab Skandinaaviasse uus aktiivne madalrõhkkond ja Eesti jääb selle kagunurka. Äge õhukeeris muudab meie ilma eelkõige tuuliseks, kuid toob ka vihmapilvedele lisa. Õhutemperatuur võib selgematel öödel sisemaal langeda kohati paar-kolm kraadi 10 kraadist madalamale, pilvisema taeva all ja meretuulega rannikul on aga võrdlemisi soe. Päevane õhutemperatuur seevastu jääb vihmapilvede all 17..19 kraadi piiresse, kui on päike toetamas, siis tõuseb 20..23 kraadini.

Ööl vastu esmaspäeva on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib hoovihma sadada. Puhub edela- ja lõunatuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur on 10 15 kraadi, rannikul kohati 17 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja võib olla äikest. Puhub edela- ja lõunatuul 4-10, saartel kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on 18 kuni 22 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles