Augusti esimene pool tuleb soe

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loojuv päike.
Loojuv päike. Foto: Elmo Riig / Sakala

Augustikuu esimene pool tuleb samuti soe ning õhutemperatuur küündib mitmel pool üle 30 kraadi. Kuu teisel poolel on ilm muutlikum ning õhutemperatuur mõõdukam, kuid ajuti võib samuti kuni 30 kraadi sooja tulla.

Ilmateenistuse andmetel tuleb augustikuu keskmine õhutemperatuur normist kõrgem, norm jääb 14,6-16,2 kraadi vahele. Väga soe ilm tuleb kuu esimesel kolmandikul. Sademeid tuleb normist vähem ning on kohati normi piires ehk 59-95 mm vahel.

Augusti esimese poole ilm on valdavalt jätkuks kuumale ja kuivale juulile. Kuu algul tugevnev kõrgrõhuala liigub üle Balti riikide Venemaale ja selle edelaserva mööda jõuab Ida-Euroopast taas kuum õhumass Eesti kohale. Maksimaalne õhutemperatuur küündib mitmel järjestikusel päeval üle 30 kraadi. Kuumust leevendavad harvad äikesevihmad.

Kuu teisel poolel või veidi varem on ilm muutlikum. Läänetsüklonite osakaal on märgatav ja seepärast on sagedamini ka hoovihma ja äikest. Tsüklonite möödumisel taastub aeg-ajalt Venemaal kõrgrõhuala ja selle lääneservas saabub Eestisse kuiva ja kuuma õhku.

Õhutemperatuur on mõõdukam, kuid ajuti tõusevad maksimumnäidud jälle 30 kraadi lähedale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles