Uus nädal toob 34 soojakraadi ja äikesevihma

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe ilm meelitab inimesed randa.
Soe ilm meelitab inimesed randa. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Käesolev nädal tõotab tulla samuti südasuviselt soe ning sooja võib tulla kuni 34 kraadi. Äikesevihmade võimalus suureneb ning sajuhoogude ajal võib õhutemperatuur langeda alla 25 kraadi.

Ilmateenistuse andmetel jääb homme Eesti kahe rõhuala piirimaile. Kõrgrõhkkonna kese taganeb sügavamale Venemaale, samal ajal Skandinaavia põhjaalade kohale kujuneb madalrõhkkond.

Õhumass on endiselt väga kuum ja ühes lisanduva niiskusega on eriti päevasel ajal soodsad tingimused rünksajupilvede tekkeks. Samuti on äikeseoht. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Sooja on öösel 15-20 kraadi, rannikul veel paar kraadi enam, päeval 29-33 kraadi.

Kolmapäeval, 30. juulil jõuab Skandinaaviasse uus madalrõhkkond. Eesti jääb idapoolse kõrgrõhkkonna ja survet avaldava madalrõhkkonna piirimaile. Õhuvool kannab lõuna poolt kuuma õhku juurde. Äikesevihmade võimalus on 50-75 protsenti, seda eriti pärastlõunasel ajal. Tuul puhub lõunakaarest, äikese ajal on tugevate puhangute oht. Sooja on öösel 15-20, rannikul jääb enamasti üle 20 kraadi, päeval 28-34 kraadi. Sajuhoogude all langeb alla 25 kraadi.

Neljapäeval, 31. juulil liigub madalrõhulohk ühes vihmahoogude ja äikesega Eesti kohale. Ennelõunal on sajuhooge põhiliselt Lääne-Eestis, õhtu poole muutuvad äikesevihmad laialdasemaks. Vihmavalingud ja äikesepilvealused tuulepuhangud võivad tugevad olla. Tuul puhub lõunakaarest. Sooja on öösel 17-22, päeval Lääne-Eestis 22-27 ja Ida-Eestis kuni 32 kraadi.

Reedel õhurõhk veidi tõuseb ja tugevneva kõrgrõhuharja tingimustes on sajuhooge harva. Puhub mõõdukas edelatuul. Sooja on öösel 13-18, rannikul kuni 20, päeval 22-27 kraadi.

Laupäeval, teisel augustil kõrgrõhkkond tugevneb ja saju võimalus on väiksem. Saju võimalus on kohati kuni 50 protsenti. Tuul puhub öösel lõunakaarest, päeval pöördub idakaarde ja puhub võrdlemisi nõrgalt. Sooja on öösel 12-17, rannikul kuni 20 ja päeval 24-29 kraadi.

Pühapäeval jääb Eesti idapoolse kõrgrõhkkonna ja Skandinaaviasse laieneva madalrõhkkonna piirimaile. Öösel ja hommikul sajab kohati äikesevihma ning äike võib äge olla. Õhuvool kannab lõuna poolt taas väga kuuma õhku juurde. Sooja on öösel 14-20, päeval 29-34 kraadi.

Esmaspäeval, neljandal augustil püsib kõrgrõhkkonna servas kuum ja valdavalt sajuta ilm. Puhub mõõdukas kagutuul. Sooja on öösel 17-22, päeval 29-35 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles