Alanud nädal tõotab tulla sajuta ja soe

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tuleb alanud nädalal valdavalt soe ja sajuta ilm.

Homme püsib Põhja-Euroopa kohal kõrgrõhuala ja selle mõju tugevneb ka Eestis. Öö on selge, päevaks tekib pilverünki, aga ilm on ikka sajuta. Tuul on sisemaal võrdlemisi nõrk, rannikul mõõdukas ja puhub valdavalt kirdest. Sooja tuleb öösel 12–17 ja päeval 23–26 kraadi, tuulepealsel rannikul on jahedam.

Kolmapäeval tugevneb kõrgrõhuala veelgi. Pilvi võib olla rohkem, kuid sajuvõimalus on endiselt väike. Puhub võrdlemisi nõrk põhjakaare tuul ning vaid Saaremaa, Hiiumaa ja Põhja-Eesti rannikul on tuul mõõduka tugevusega. Sooja tuleb öösel 12–17, päevaks lisandub kirdevoolus soojemat õhku ning temperatuur tõuseb sisemaal 25–28 kraadini, jahedam on vaid tuulepealsel rannikul.

Neljapäeval püsib Eesti kohal kõrgrõhuala, kuid selle idaserva mööda liikuva madalrõhulohu piirest võib lisanduda niiskust. Lääne-Eesti saartel on ilm enamasti päikeseline ja kuiv, ent mandril on hoovihma ja ka äikesevõimalus suurem. Põhjakaare tuul püsib enamasti nõrk. Sooja tuleb öösel 12–17 ja päeval 25–29 kraadi, meretuulega rannikul ja sajuhoogude korral on jahedam.

Reedel on taas ülekaalus kõrgrõhuala. Taevas on selgem ja ilm sajuta. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Öösel tuleb sooja 12–17 ning päeval 25–29 kraadi, jahedam on briisituulega rannikul.

Laupäeval ja pühapäeval kandub kõrgrõhuala Eestile lähemale. Ööd on selged, päeval tekib laiguti pilverünki, aga sajuhoogude võimalus jääb väikeseks. Tuul puhub idakaarest ja on võrdlemisi nõrk. Sooja tuleb öösiti 12–17 ja päeviti 25–29 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles