Jaanipäev tuleb väga vihmane

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli.
Jaanituli. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Jaanipäev tuleb tänavu vihmane ja jaheda ilmaga.

«Lootust, et kuskil ilm kuivaks jääb, tänase seisuga tõesti ei ole,» ütles ilmateenistuse sünoptik Helve Meitern. «Tänaste uute arvutuste järgi läheb jaanilaupäeval ilmselt käiku isegi halvem variant – kui vahepeal oli lootust, et vihma sajab vaid siin-seal ja õhtul pöörab ilm kuivaks, siis nüüd on prognoos selline, et Läänemerel areneb uus tsüklon ja vihma võib päris korralikult kallata.»

Kui järgmise esmaspäeva hommikupooliku ilm pisut veel «peab», siis päeval hakkab juba 70-90 protsendise tõenäosusega üle kogu Eesti vihma sadama. «Taevas pisut selgineb õhtuks, aga kus, ei saa veel väga täpselt öelda. Tänastel andmetel on õhtuks selginemisi loota Saaremaal ja Edela-Eestis,» ütles Meitern. «Aga homme võib see ilmapilt olla juba hoopis teistsugune.» Veel eile mudelid selle tsükloni saabumist Eesti kohale ei ennustanud.

Ka sooja ei ole jaanilaupäeval loota. «Õhtul külm päris ära ei võta, temperatuur jääb 10-14 kraadi piiressse. Kuid ka päeval pole palju sooja – üle 17 kraadi ei tõuse temperatuur kuskil,» rääkis Meitern. Öösel langeb temperatuur 3-10 kraadini.

Tuul praegustel andmetel eriti tugev ei ole, puhudes lääne-või põhjakaarest.

«Näib, et tuleb üpris tavaline jaanipäev, ehk isegi natuke halvemapoolsem, sest sademeid on rohkem,» nentis Meitern.

Ka jaanipäeval, 24. juunil on Eesti jätkuvalt väheaktiivses madalrõhualas. Mitmel pool sajab hoovihma - sajuvõimalus 60-80 protsenti territooriumist. Sooja on öösel 6-10, päeval 14-17 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles