Varsti saab Pärnus varba vette pista

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed päevitajad järve ääres.
Esimesed päevitajad järve ääres. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

«Nädala lõpus saab võib-olla juba madalas lahes supelda,» ütles Postimehele Ilmateenistuse Ilmaprognooside osakonna juhataja Taimi Paljak.

Paljaku sõnul võivad ujumiseks piisavalt soojad olla just Väinamere madalad lahesopid ja siseveekogud.

Juba praegu on Ilmateenistuse andmetel näiteks Hiiumaa idarannikul Heltermaal veetemperatuur umbes 16 soojakraadi ringis.

«Kui Pärnu lahes tugevat tuult ei tule ja kui puhub kagu- ja lõunatuul, siis see toob pealmist sooja vett veelgi juurde,» ütles Paljak.

«Kuni järgmise esmaspäevani on väga soe ja reedest alates veelgi sooja lisandumas - nädalavahetus võib taas 30-kraadist sooja teha. Siis ta ju soojeneb küllalt kiiresti.“

Nagu ikka, peab mandri põhjarannikul, Soome lahe ääres, aga kauem ootama. Seal ei ole vesi soojemaks kui kümme kraadi tänavu läinud.

Mandri põhjarannikul Dirhamis on veetemperatuur praegu näiteks vaid veidi üle kuue, Pirital kaheksa kraadi juures.

Kui puhub ida- ja kagutuul, viivad need peamised soojad veekihid veelgi ära mere poole. Selle tulemusena tõuseb Paljaki sõnul põhjapoolsetest kihtidest külmem vesi asemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles