Tuleval nädalal on oodata kuni 29 kraadi sooja

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palav ilm nõuab värskendust.
Palav ilm nõuab värskendust. Foto: Reuters / Scanpix

Ilm muutub soojemaks juba nädalavahetusel, mil Lõuna-Venemaalt saabub meile väga soe õhumass.

Homme jääme edela-kirdesuunalisse kõrgrõhuvööndisse, teatab meteoroloogia- ja hüdroloogiainstituut. Ilm on olulise sajuta, tuul on nõrk ja muutliku suunaga, vaid rannikualadel on tugevamaid lõunatuul puhanguid. Temperatuur langeb öösel õhus -2 kuni +4 kraadini, maapinnal kohati öökülma -2 kuni -5, päeval on sooja 12 kuni 17 kraadi, tuulepealsel rannikul veidi vähem.

Laupäeval on sajuta nõrga idakaare tuulega ilm. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7 kraadi, maapinnal langeb veel 0 kraadi lähedale, päeval tõuseb 14 kuni 19 kraadini.

Pühapäevaks jääme endiselt kõrgrõhuala lääneserva ja piki selle kõrgrõhuala edelaserva saabub Lõuna-Venemaalt meile väga soe õhumass. Samas võib õhtul Lõuna-Eestini ulatuda ka lõunapoolse madalrõhuala serv ja suureneb hoo- ning äikesevihma võimalus. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Sooja on öösel 4 kuni 9 kraadi, päeval 17 kuni 23, rannikul kohati 12 kuni 14 kraadi.  

Äike ja vihm

Esmaspäeval kõrgrõhkkonna mõju nõrgeneb ja lõuna poolt jõuab meile veelgi soojem ja niiskem õhk ning mitmel pool sajab hoo- ja äikesevihma. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul, äikese ajal on tuul puhanguline. Sooja on öösel 9 kuni 14, päeval 22 kuni 28, rannikul kohati 14 kuni 16 kraadi. 

Teisipäevast neljapäevani jääme väheaktiivsesse rõhualasse, kus õhk on väga soe ja kui ka niiskust on piisavalt, siis sajab nendel päevadel mitmel pool hoo- ja äikesevihma.

Teisipäev öösel on sooja 11 kuni 16 kraadi, päeval 18 kuni 24, Ida-Eestis kuni 29, rannikul kohati 15 kraadi.

Kolmapäeval on sooja öösel 9 kuni 15, päeval 17 kuni 24, Ida-Eestis kuni 27, rannikul kohati 15 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles