Nädalavahetusel tuleb 20 kraadi sooja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmapilved Lääne-Virumaal Haljala kandis
3. mail 2014
Vihmapilved Lääne-Virumaal Haljala kandis 3. mail 2014 Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Nädala jooksul sajab küll hooti vihma, kuid soojakraadid tõusevad nädalavahetusel 20ni.

Teisipäeval katab tihe sajuala ööpäeva jooksul eelkõige Ida-Eestis. Sajupilvede serv ulatub Kesk-Eestini. Üksnes saartel on saju tõenäosus väiksem. Tuul puhub läänekaarest, on öösel nõrk, päeval tasapisi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 4..9, päeval 11..15, sajupilvede all jääb alla 10 kraadi.

Kolmapäeval võib arenevatest rünksajupilvedest mõnes kohas hoog vihma tulla. Tuul puhub öösel edelast ja on võrdlemisi tugev, päeval läänekaarest ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 3..8, päeval 12..16, tuulele avatud rannikul kuni 10 soojakraadi.

Neljapäeval on ilm sajuta. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul ja ilm on pisut jahedam. Õhutemperatuur on öösel 1..6, maapinna lähedal langeb null kraadi ümbrusse, päeval 11..16 kraadi, meretuulega rannikul 10 kraadi ümber.

Reede tuleb sajuta ja rahulik. Temperatuur langeb öösel õhus 0..+5 kraadini, maapinnal on öökülmaoht, päeval on sooja 12..16 kraadi.

Laupäeval on lisandub soojemat ja niiskemat õhku. Vihma võimalus suureneb. Tuul pöördub idakaarde ja tugevneb veidi. Õhutemperatuur tõuseb päeval 14..19 kraadini.

Pühapäeval on kohatiste vihmahoogude ja äikese võimalus. Õhutemperatuur on öösel 6..12, päeval 15..20 kraadi, Kagu-Eestis võib veel kõrgemale tõusta.

Esmaspäeval püsib hoovihma ja äikese võimalus. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on päeval 12..17 kraadi. Kui soe õhumass püsima jääb, siis tõuseb 20 kraadi ümbrusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles