Nädalavahetus tuleb vihma ja äiksega

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike.
Äike. Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht

Nädalavahetus on suure tõenäosusega sajune ning pole välistatud ka äike.

Homseks lisandub edelavoolus soojemat ja niiskemat õhku. Öö hakul on sajuhooge harvem, pärast keskööd ja hommikul tihedamalt, pole välistatud ka äike. Keskpäevaks on tihedam sadu läbi, õhtupoolikul aga läheneb lõuna poolt uus sajuala. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 2-7, päeval 13-18, meretuulega rannikul kuni 11 kraadi.

Laupäeva ööga liigub madalrõhulohk ühes vihmapilvedega üle Eesti. Päeval sajab siin-seal hoovihma ja on ka äikese võimalus. Õhtu poole võib idapoolsetesse maakondadesse uus tihedam sajuala jõuda. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 6-12, päeval meretuulega rannikul kuni 10, sisemaal 13-18, Kagu-Eestis võib tõusta 20 kraadi lähedale.

Pühapäeva öö hakul on Ida-Eestis vihmasadu intensiivsem. Pärast keskööd sajud hõrenevad. Tuul puhub valdavalt edelast. Õhutemperatuur on 4-9 kraadi. Päeval on laiguti vihmahooge. Õhtu poole läheneb Läänemere kohalt uus madalrõhulohk ja jõuab uus sajuala. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb. Õhutemperatuur on 13-16, saartel ja läänerannikul kuni 11 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles