Merevaate nautlejad sõidavad end liiva kinni

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Randa sõitnud auto jäi liiva kinni
Randa sõitnud auto jäi liiva kinni Foto: Mati Martinson

Mõned Sõrve sääre tipu ilu hindajad on nii agarad, et sõidavad autoga otse randa ning pahatihti ei pääse sealt enam omal jõul minema.

Sõrve linnuvaatleja Mati Martinson pani pildid ühest säärasest merevaate nautlejast ka oma blogisse.

Saarte Häälele ütles Martinson, et taolisi randa sõitjaid kohtab üsna tihti. «Osa on ise tulema saanud, mõnda on välja tõmbamas käidud,» sõnas Martinson. Seda, et autoga randa sõita ei või ning kõnealuses kohas on liiatigi tegemist maastikukaitsealaga, ei pane merevaate «motoriseeritud» imetlejad millekski.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul tõdes, et tegu on probleemiga, millega inspektsioonil tuleb kevadel ja suvel sageli kokku puutuda. «Tegu on looduskaitseseaduse rikkumisega, täpsemalt sõitmisega veekogu piiranguvööndis väljaspool sõitmiseks ettenähtud teid,» kordas Tuul seadusesätet üle.

Looduskaitseseadusega on kõigile veekogudele kehtestatud piiranguvöönd, et kaitsta veekogu, selle kaldaid ja seal olevaid looduskooslusi. Läänemere ja meie suuremate järvede rannal on piiranguvööndi laius 200 meetrit, üle 10 ha suurustel järvedel 100 meetrit ja kõige väiksematel veekogudel 50 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles