Nädala lõpus läheb soojemaks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: HENN SOODLA/PRNPM

Ilmateenistuse andmetel tuleb see nädal valdavalt sajuta ilm ning laupäeval ja pühapäeval tõuseb termomeetri näit kuni 15 soojakraadini.

Homme eemaldub madalrõhuvöönd ida poole ning kohati sajab hoovihma. Tuul on öösel mõõdukas ja puhub läänekaarest. Hommikul pöördub lääne poolt alates loodesse ning tugevneb läänerannikul iiliti 14, saartel 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, päeval sisemaal 8 kuni 12, meretuulega rannikul on sooja kuni 6 kraadi.

Ülehomme tugevneb kõrgrõhuala mõju. Taevas selgineb ja ilm on sajuta. Loodetuul on öösel võrdlemisi tugev, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval jääb 5 ja 10 soojakraadi vahele.

Neljapäeva öösel on pilvi vähe. Puhub võrdlemisi nõrk läänekaare tuul, vaid saartel muutub edelatuul tuntavamaks. Õhutemperatuur on -4 kuni +1°C. Päeval jõuab Skandinaaviasse madalrõhkkond ja selle serv laieneb Läänemere äärde. Edelatuul tugevneb 5 kuni 12, rannikul puhanguti 15, saartel õhtul 18 meetrini sekundis. Taevas kattub õhukese pilvekihiga, kuid ilm püsib sajuta. Õhutemperatuur on sisemaal 9 kuni 11, meretuulega rannikul kuni 6 kraadi.

Suurel Reedel  suundub nõrgenev madalrõhkkond üle Soome kirdesse. Vihmapilvede vöönd võib ka Eestit riivata. Edelatuul on öösel veel tugev, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval sisemaal 9 kuni 13 kraadi, meretuulega rannikul on märksa jahedam. 

Laupäevaks tugevneb kõrgrõhkkond. Pilvi on vähe ja ilm on sajuta. Tuul puhub läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval sisemaal 10 kuni 15 kraadi, meretuulega rannikud on jahedad. 

Pühapäev tuleb kõrgrõhkkonna vahetus läheduses võrdlemisi selge taevaga, rahulik ja kevadiselt soe. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +4, päeval sisemaal 12 kuni 16 kraadi, vaid rannikulähedased alad on jahedad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles