Tallinna loomaaia amuuri leopard Darlal sündisid öösel pojad

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopard Darla
Amuuri leopard Darla Foto: Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaia amuuri leopard Darlal sündis täna öösel kaks poega ning hommikul pärast kella 10 sündis veel kolmaski.

«Nüüd on pojad rahulikult emaga,» ütles Inari Leiman loomaaia loodushariduse ja avalike suhete osakonnast. Tema sõnul ei lähe esialgu keegi poegi üle vaatama ning loomaaialgi on infot sama palju kui veebikaamerast näha.

«Darla on väga suurte kogemustega ema, küll ta hakkama saab,» ütles Leiman. Peatselt 10-aastaseks saava Darla jaoks on tegu juba viienda pesakonnaga.

Seda, mitu poega Darlal sünnib, polnud ette teada. «Ta kõht oli päris suur, me muretsesime, et tuleb rohkem poegi,» ütles Leiman. «Eks me täna õhtuni vaatame ja ootame, kas sünnib veel, kuigi tavaliselt kipuvad tal pojad öösiti ära sündima, hommikuks on läbi.»

«Mida rohkem poegi, seda suurem on oht, et neil on kõhus kitsas. Tal on olnud ka juhtum, kus üks poeg oli nii suur, et suri sünnitusteedes. Me muretseme alati,» rääkis Leiman.

Amuuri leopard Darla on sündinud Berliini loomaaias (Berlin Tierpark) 2004. aastal, Tallinnas elab ta 2005. aasta sügisest. Tema kaasa, isaleopard Freddi on sündinud 1995. aastal Tallinna loomaaias. Paari esimene pesakond, kolm kutsikat, sündis 2008. aastal, teine pesakond, kaks kutsikat, 2010. aastal ja kolmas pesakond, samuti kaks kutsikat, kellest üks suri sündimisel, 2011. aastal. Neljas pesakond, kolm kutsikat, sündis 13. aprillil 2012.

Alates teisest pesakonnast on olnud võimalik kutsikate sündi jälgida veebikaamera vahendusel otsepildis. Kuidas vastsündinud leopardipojad nüüd aega veedavad, saab näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles