Järgmisel nädalal võib lund sadada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörtsisadu.
Lörtsisadu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui sel nädalavahetusel on ilm veel kevadine, siis tuleva nädala alguses kukuvad õhutemperatuuri kraadid alla nulli ja võib sadada lund.

Pühapäeva hilisõhtul alustab talviselt külm õhk sissetungi ka Eestisse. Maapinnast 1,5 km kõrgusel on pikemaks ajaks oodata õhumassi temperatuuriga -10 kraadi ja alla selle.

Arktikast saabuv õhk on kuiv ja seepärast on saju tõenäosus üsna väike, kuid alates 1.aprillist on väike lörtsi- või lumehoo tõenäosus siiski õhus.

Öösiti on õhutemperatuur kindlalt miinuses ja päevane näit on madal ehk mõnel päeval nullilähedane. Paistab, et aprilli esimesed 10 päeva on karmid ja kaugele etterutanud kevad saab põhjaliku tagasilöögi.

Homme on selge või vähese pilvisusega kuiv ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 0..-5°C. Päeval on Päikesepaisteline ilm, puhub edela- ja läänetuul 3-8, põhjarannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on +4..+9°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles