Varesed ründavad Haapsalu tänavail inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varesed
Varesed Foto: Teet Suur/ Virumaa Teataja

Haapsalus elavad varesed on läinud agressiivseks ja ründavad tänaval kõndivaid inimesi, linnuteadlase sõnul juhtub seda pesitsusajal.

Galina sõnul on teda varesed rünnanud Mihkli tänaval laste mänguplatsi juures, kuid ta teadis rääkida ka mujal toimunud vahejuhtumitest, kus inimese pea oli verine ja küünisejälgedega, kirjutab Lääne Elu.

«Sõitsin algkooli juurest õhtul rattaga ja vares tuli pead toksima. Kiivrit mul peas ei olnud, kuid otseselt arme ka ei saanud, aga see ehmatas küll,» rääkis Neidude tänava juures vareselt lööke saanud Imbi Maar.

Haapsalu linnavalitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja Krista Vilta sõnul on varestega mure igal kevadel, asja on arutatud linnuteadlase Tarvo Valkeriga, kuid lahendust pole leitud.

Riikliku looduskaitsekeskuse liigikaitse peaspetsialisti Ivar Ojaste sõnul võivad varesed rünnata ainult pesitsusajal, kui inimesed satuvad nende poegade lähedusse ja nad käsitlevad inimest kui vaenlast. Vareste pesitsusaeg kestab maist juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles