Keskkonnaamet kritiseerib Saaremaa püsiühenduse uuringuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikunägemus Saaremaa sillast.
Tulevikunägemus Saaremaa sillast. Foto: AFP / Scanpix

Kuigi uuringute tulemus ütleb, et Virtsu ja Kuivastu vaheline sild ei tooks kaasa olulist mõju Natura aladele, ei ole see keskkonnaameti hinnangul siiski piisavalt tõendatud.

Keskkonnaameti peadirektor Andres Onemar märgib maanteeametile saadetud kriitilises analüüsis, et aruannet tuleb täiendada ja oluline on keskenduda projekti mõjualal esinevatele Väinamere Natura ala kaitse-eesmärkidena määratletud liikidele ja elupaigatüüpidele ning hinnanguid konkretiseerida ja põhjendada, vahendab ajaleht Saarte Hääl.

Onemar teeb oma kirjas kümneid märkusi ja ettepanekuid. Nii ei ole keskkonnaamet rahul keskkonnamõju strateegilise hindamise aruandes ja Natura-aruandes toodud alternatiivide hinnangute ja võrdlustega.

Keskkonnaamet on seisukohal, et arvestades püsiühenduse olulisust ja samas võimalikku ohtu lindudele, tuleb anda põhimõtteline hinnang, kas püsiühenduse ja teiste arendusprojektide (eelkõige tuulikuparkide) piirkonda lisandumine võib tekitada keskkonnaseisundis pöördumatuid muutusi või mitte – esmajoones linnustiku osas.

Samuti tuleb keskkonnaameti kinnitusel arvestada, et füüsilise barjääri tekkimisel Suurde väina võib suureneda rändehulk üle Väikese väina, mistõttu tuleb arvestada võimalike tagajärgedega seal.

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu ütles eile Saarte Häälele, et maanteeamet on keskkonnaameti peadirektori kirjaga suures osas nõus ja keskkonnaspetsialistide nõuannetega püütakse uuringute täiendamisel kindlasti arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles