Mandri ja Hiiumaa vahelise jäätee rajamist takistab ulatuslik lahvandus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle talve esimene, reedel avatud jäätee algab Haapsalust Suur-Mere ja Supeluse tänava ristmikult ning lõpeb Noarootsis Österby sadama muuli juures. 3,5 kilomeetri pikkune jäätee on lahti kella 7.30-17.30 ning seal võivad liigelda sõidukid, mille tegelik mass ei ületa kaht tonni.
Selle talve esimene, reedel avatud jäätee algab Haapsalust Suur-Mere ja Supeluse tänava ristmikult ning lõpeb Noarootsis Österby sadama muuli juures. 3,5 kilomeetri pikkune jäätee on lahti kella 7.30-17.30 ning seal võivad liigelda sõidukid, mille tegelik mass ei ületa kaht tonni. Foto: Eduard Laur

Eile Heltermaa–Rohuküla jäätee eelluurel käinud spetsialistid tuvastasid keset trassi ulatusliku liikunud jääga ala, mis takistab jäätee rajamist.

Maanteeameti juhtivspetsialist Hannes Vaidla kirjeldas Hiiu Lehele, et kuni 10. kilomeetrini oli jää suhteliselt ühtlane, kohati esines madalat rüsijääd. Mõõtmised andsid jää paksuseks 25–31cm,  palju oli kinniseid pragusid.

Pilt muutus 10. kilomeetrist edasi, kus jää oli Rohuküla suunal kohati nihkunud. «Nihutatud ala on pindalalt lai ja trassi ümber selle rajada ei saa,» selgitas Vaidla. Jää paksus jäi seal 16–23 cm vahele.

Jääluure lõpetas sel korral 11,5. kilomeetril trassikoridoriga ristuv liikunud jääga ala. «Kümne- kuni viieteistmeetrise lahtise vee ala algust ega lõppu ei suutnud me tuvastada,» ütles Vaidla.

Kuna külmad jätkuvad, minnakse uuesti jääuuringuid tegema järgmise nädala teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles