Homsest võib jalgsi minna Lämmijärve ja Pihkva järve jääle

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lõuna prefektuur

Alates homsest on Eestis lubatud minna jalgsi Lämmijärve ja Pihkva järve jääle, endiselt on keelatud minek Peipsi järve ja Narva veehoidla jääle.

Lämmi- ja Pihkva järvel liikudes tuleb silmas pidada, et ei mindaks kaldast kaugemale kui 500 meetrit, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Prefektuuri teatel on väga ohtlik ligineda jõgede ja ojade suudmetele lähemale kui 150 meetrit ning Salu saarele lähemale kui 300 meetrit. Ühtlasi on keelatud liikuda jääl Laaksaare ja Piirissaare traaversilt põhja suunas. Jää paksus Pihkva ja Lämmijärve kaldast 500 meetri ulatuses on piisav kandmaks inimest, transpordivahendiga on jääleminek keelatud.

Kuna Peipsi järve ja Narva veehoidla jää on ohtlikult õhuke ning jääs esineb niinimetatud «hingamise auke», on nende veekogude jääle jalgsi või transpordivahendiga minek jätkuvalt keelatud.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Mikson tuletab kalastajatele meelde, et kuna jääolud on veel ebaühtlased, tuleb jääl liikudes olla ettevaatlik. Kohustuslik on registreerida kordonis nii järvele väljumine kui ka tagasitulek.

«Nii saab piirivalve jälgida, kas olete järvelt ohutult tagasi jõudnud ning võimaliku ohu korral alustada koheselt otsinguid,» ütles Mikson. Piirivalvurid hoiavad oma päästemeeskondi maksimaalses valmisolekus tagamaks, et järvejääl hättasattunutele võimalikult kiiresti abi saaks osutada.

Kuna jääkate on alles tekkinud ja kontrolljoone kulgemise tähiseid alles paigaldatakse, tuleb kalastajatel olla tähelepanelik vältimaks naaberriigi territooriumile sattumist. Seda eriti nendel, kel plaanis kalastada Pihkva järvel Värska lahes Kolpino vastas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles