Rein Marani uues filmis on peategelaseks ravimtaimed

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Maran, filmioperaator ja -lavastaja.
Rein Maran, filmioperaator ja -lavastaja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ravimtaimedega tutvumiseks on leksikoni haaramisele ja roheluses praktiseerimisele lisandunud võimalus minna kinno, sest teenekas loodusfilmide režissöör Rein Maran on kaamerasse püüdnud 33 Eesti tuntumat raviomadustega taime.

Film «Üheksavägised» esitab taimi alates puuhiiglastest kuni tillukeste taimeraasukesteni loomulikus keskkonnas nende elu tähtsamail etappidel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Selle asja teeb võib-olla põnevaks see, et ta on nagu läbi aegade, peaaegu iga taime juures oleme kord kevadel, kord kesksuvel, kord sügisel ja oleme uuesti tagasi kevades selle taime alguse juures ning kõige kohal nagu liigub aeg,» ütles Maran.

Tema sõnul on looduse jäädvustamisel filmilindile möödapääsmatud kaks loomuomadust - uudishimu ja rahulikkus. Lisaks ka oskus oma lugu jutustada, mida tänapäeva dokumentalistika mõnikord ei eelda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles