Homsest on Peipsi ja Narva veehoidla jääle minek keelatud

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud Mehikoormal.
Jääolud Mehikoormal. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Seoses saabunud külmade ning Peipsi järvele ja Narva veehoidlale tekkinud ohtlikult õhukese jääkattega, on alates homsest keelatud jääle minek nii jalgsi kui ka transpordivahenditega.

Jäälemineku keeld hakkab kehtima homsest, 15. jaanuarist. Jääleminek on keelatud Peipsi järvele Ida-Viru, Tartu, Jõgeva ja Põlva maakonna piires ning Narva veehoidla jäätunud või jäätuvatele aladele, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Piirivalvurid on paigaldanud vastavad hoiatussildid järvelemineku enamlevinud kohtadesse, ühtlasi alustavad piirivalvurid jääluurega selgitamaks jää kandevõimet. Kui jääolud paranevad, viiakse jooksvalt sisse vastavad muudatused piirangu leevendamiseks ja jäälemineku lubamiseks.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Mikson ütles, et ohutu jääleminek on tagatud, kui jää paksus kogu järvel on ühtlaselt vähemalt kümme sentimeetrit või enamgi.

«Kalda ääres võib jää paksus olla küll 15 sentimeetrit, aga see ei tähenda kindlasti, et kogu järvistu jääl viibimine oleks ohutu,» selgitas Mikson. Ta lisas, et kindlasti tuleks kalastushuvilistel enne jääleminekut uurida lähimast kordonist, kas jääolud ikkagi on stabiilsed ning jääleminek ohutu.

 Tänase päeva seisuga on Peipsi järv osaliselt jääs, Lämmi ja Pihkva järve osa Peipsiga võrreldes enamgi, kalda ääres on jää paksus aga vaid kolm sentimeetrit.

Peipsi kaldale paigutatud kaameratest saab pildi veekogul toimuvast.

Jääolude kohta saab infot kordonitest:

Värska kordon (telefonil 786 1780)

Mehikoorma kordon (telefonil 786 1790)

Varnja kordon telefonil 333 1690)

Mustvee kordon (telefonil 333 1673)

Alajõe kordon (telefonil 333 1660)

Mustajõe kordon (telefon 333 1630)

Narva kordon (telefonil 333 1580)

Vasknarva kordon (telefonil 333 1650)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles