Ametkonnad: teeolud on keerulised, varugem liikluses aega

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seoses Eestit katva lörtsisaju ja õhutemperatuuride langemisega on teeolud keerulised ning esineda võib libedust ja jäidet.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Toomas Tootsi sõnul on teehooldajad libeduse ja lumetõrjeks valmis, kuid sellegipoolest võib esineda ootamatut libedust.

«Ilmaolude kiire muutumise korral ei jõua hooldeautod korraga kõikjale, kuhu tarvis, ning libeduse- ja lumetõrje tegemiseks kulub paratamatult teatud aeg,» selgitas Tootsi. Kiiresti langev temperatuur võib muuta teepinna lühikese ajaga liuväljaks.

Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänak soovitab teel esineva libeduse korral hoida tavapärasest madalamat kiirust, vältida järske manöövreid ning jätta eesliikujatega piisav pikivahe.

«Libedusega suureneb üldiselt teelt väljasõitude ja tagant otsasõitude arv. Neid õnnetusi aitab ära hoida tähelepanelikkus ja ettevaatlikkus.» 

Liiklusõnnetusest tuleb politseid teavitada juhul kui selles on keegi vigastada saanud või on tekkinud varakahju osapoolele, keda sündmuskohal ei ole.

«Kui osapooltel on ühine arusaam õnnetuseni viinud asjaoludest ja süülisuse osas vaidlust ei teki, siis vormistatakse sündmuskohal õnnetuse teade ning politseid teavitada pole vaja. Nii toimimine säästab ka aega, kuna raskete teeolude korral on politseil samaaegselt palju väljakutseid avariidele ja sündmuskohale jõudmise aeg tavapärasest pikem,» ütles ta. 

Põhja-Eestis on teepinna temperatuur mõnel pool juba praegu alla 0 kraadi ning ilmaprognoosi kohaselt hakkab see õhtu- ja ööpoole langema ka lõunapoolsematel aladel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles