Tuule maksimaalne kiirus oli tormi ajal 31,5 m/s

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm Tallinna sadamas.
Torm Tallinna sadamas. Foto: Küllike Rooväli

Ilmateenistuse andmetel oli eile õhtul puhkenud tormi ajal maksimaalne tuule kiirus Pakri saarel, kus tuuleiilide kiirus ulatus 31,5 meetrini sekundis.

Osmussaarel oli tuule maksimaalne kiirus 31,2 m/s ja Läänemaal Dirhamis 30,2 m/s. Mujal mõõtejaamades jäi tuule maksimaalne kiirus alla 30 m/s, ütles ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak Postimehele.

Lääne-Virumaal Kundas oli maksimaalne tuule kiirus 29,8 m/s, Vaindloo saarel 29,2 m/s, Tallinnas Pirital 28,9 ja Harjumaal Loksal 28,8 m/s.

Ilmateenistuse kõigis mõõtejaamades oli tormi ajal tuule maksimaalne kiirus vähemalt 20 m/s. Kõige väiksem maksimaalne tuule kiirus oli Saaremaal Mõntu mõõtejaamas, kus kõige tugevam tuuleiil oli 20 m/s.

Tuul on hakanud praeguseks vaibuma ja pärastklõunal kella 12-13 vahel registreeris ilmateenistus tugevaima tuuleiili Harjumaal Loksal, kus tuule maksimaalne kiirus 25,9 m/s. Tuule keskmine kiirus oli sel ajal Lokasl 18,4 m/s.

Ilmateenistus mõõdab vastavalt rahvusvahelistele standarditele tuule kiirust 10 meetri kõrgusel maapinnast.

Eesti kõigi aegade tugevaim tuul puhus ilmateenistuse andmetel 2. novembril 1969, kui Ruhnu saare mõõtejaam registreeris tuule kiiruseks 48 m/s.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles