Torm teeb palju pahandust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Terve öö lõõtsunud tugev torm on juba mitmel pool Eestis pahandust teinud, eriti tugevasti lõõtsusid tuuled Tallinnas.

Terve Tallinn on täis murdunud puid, mitu neist kukkunud parkivatele sõidukitele. Tuul on lahti rebinud katuseid, löönud pikali plakateid ja teepiirdeid, pillutab sadamas seisvaid laevu.

Päästeameti andmetel käisid päästjad ajavahemikus eile kella 17.51-st kuni täna kella 6ni loodusjõududest tingitud sündmusi likvideerimas 89 korral. Enamik neist oli Tallinnas - 28 ja Harju maakonnas 22, Lääne-Viru maakonnas 16, Rapla maakonnas 10, Järva maakonnas 8.

Peamiselt eemaldati teele ja elektriliinidesse kukkunuid puid. Samuti käisid päästjad mitmel korral hoonetel lahti tulnud katuseplekke maha võtmas. Inimesed nendes õnnetuses vigastada ei saanud.

Ka maanteeameti teeinfo keskus hoiatab, et täna varahommikul ja päeval raskendab sõidetavust tugev tuul. Liiklejatel palutakse olla tähelepanelikud, sest teedel on oksarisu ja võib olla takistuseks puid.

Väga tugevad tuuled puhuvad Põhja- ja Kesk-Eestis. Teele langenud puude tõttu oli varahommikul liiklus raskendatud Lääne-Viru maakonnas Tapa–Loobu maanteel.

Elektrikatkestusigi on kõige enam just Harjumaal. Kokku oli Elektrilevi katkestuste kaardi andmetel kella 11 ajal elektrita 48 664 majapidamist, neist 12 154 Harjumaal, 5531 Järvamaal, 5241 Raplamaal, 4158 Lääne-Virumaal.

Ilmateenistuse teatel püsib tormine ilm veel hommikulgi. Puhub lääne- ja loodetuul 14-18, puhanguti 23, põhjarannikul 30 m/s. Tuul nõrgeneb päeva jooksul alates läänest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles