Öö oli tormine

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud puu Reinu teel Viimsis.
Murdunud puu Reinu teel Viimsis. Foto: Küllike Rooväli

Ilmateenistuse teatel tugevnes õhtul tuul ning saartel ja rannikul võisid tuulepuhangud küündida 33 meetrini sekundis.

Tugeva tuule tõttu oli kella 7 ajal Elektrilevi andmetel 12 365 majapidamist elektrita. Kõige rohkem oli neid Ida-Virumaal, kus peab vooluta läbi saama 2414, Lääne-Virumaal 2162 majapidamist. Pärnumaal pole elektrit 1536, Tartumaal 1017 kodu. Harjumaal on elektrita 1806, Saaremaal 491 ja Viljandimaal 455 majapidamist.

Ilmateenistus hoiatas, et loodetuul tugevneb esmalt rannikul 16-22, õhtul ja öösel puhanguti 25-30 m/s. Saaremaal ja Hiiumaal vastu merd polnud hilisõhtul välistatud ka puhangud 33 m/s. Sisemaal tugevnes loodetuul õhtul 12-17 m/s.

Hilisõhtul sadas aeg-ajalt lund ja lörtsi, sekka ka vihma. Nähtavus oli sajuhoogudes piiratud.

Õhtul hakkas õhutemperatuur langema, ladestunud märg lumi ja teepinnad õhtul külmusid, mistõttu oli libeduseoht suur.

Ka öö vastu esmaspäeva püsib tormine.Sisemaal ulatuvad loodetuule puhangud kuni 25, rannikul 30 m/s, Saaremaal, Hiiumaal ja Virumaa rannikul pole välistatud puhangud 33 m/s. Nähtavust võivad piirata lühiajalised lumehood.

Ka maanteeamet tuletab meelde, et liiklejatel tasub tormi ajal olla tavapärasest ettevaatlikum. Kuna teekatte temperatuurid on kõikjal langenud valdavalt miinuskraadidesse ning prognoositavalt temperatuur langeb veelgi, on libeduse oht jätkuvalt suur.

Samuti peavad täna öösel ja homme hommikul liiklejad arvestama lisaks libedusele ka teedele kukkunud puudega.

Maanteeinfokeskus palub sihtkohta jõudmiseks varuda rohkem aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles