Täna läheb tormiks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm Pärnumaal Tõstamaa vallas Munalaiu sadamas.
Torm Pärnumaal Tõstamaa vallas Munalaiu sadamas. Foto: Toomas Mitt

Ilmateenistuse teatel sajab pühapäeval üle Eesti lumelörtsi ja vihma, tuul tugevneb aga iiliti kuni 30 meetrini sekundis. Ilmaolud muudavad teed väga libedaks.

Pühapäeva hommikupoolikul puhub tuul sisemaal kuni 17, rannikul kuni 25 meetrit sekundis. Keskpäevaks tuul lühiajaliselt nõrgeneb, aga kogu päeva kestev sadu piirab nähtavust.

Õhtupoolikul tuul rannikupiirkondades tugevneb kuni 22, puhanguti kuni 30 meetrini sekundis. Hilisõhtul võivad Saaremaal ja Hiiumaal esineda puhangud kuni 33 meetrit sekundis.

Õhutemperatuur on hommikupoolikul plusspoolel, aga hakkab pärastlõunal langema, mistõttu võib teele sadanud märg lumi külmuda.

Öö vastu esmaspäeva tuleb tormine. Sisemaal ulatuvad loodetuule puhangud kuni 25, rannikul 30 meetrini sekundis.

Lumesadu on tihedam Ida-Virumaal

Maanteeameti teatel on kella 11 seisuga teeolud Lääne-Eestis ja Saartel rahuldavad, sest seal on nii õhu kui ka teepinna temperatuur plusspoolel.

Mujal Eestis on teeolud väga muutlikud, sajab lörtsi, vihma ja lund kuid samal ajal on teekatted miinuskraadides, mistõttu teedel esineb libedust. Kõige tihedam on lumesadu Ida-Virumaal.

Täna õhtul ja öösel peavad liiklejad arvestame lisaks libeduseohule ka teedele kukkunud puudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles