Saaremaal näitas end nunn-kivitäks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nunn-kivitäks Sõrve linnujaamas.
Nunn-kivitäks Sõrve linnujaamas. Foto: Uku Paal

Selle sügise rändeaeg on toonud järjekordse linnuharulduse. Nädalavahetusel nähti Saaremaal Sõrve säärel rohkem Türgis ja Aafrikas leiduv nunn-kivitäks (Oenanthe pleschanka).

Varem on nunn-kivitäksi Eesti aladel kohatud vaid ühel korral. Samuti Sõrve säärelt, täpsemalt Maantee külast avastati oktoobris Eestile ka päris uus linnuliik - liiv-kivitäks.

Nunn-Kivitäksi märkas laupäeval Sõrve linnujaamas esimesena Mati Martinson. Teda jõudsid uudistamas käia ka mitmed teised ornitoloogid. Viimati nähti lindu eile, kuid täna on Sõrve säärel torm ning ka nunn-kivitäks ei näita end enam, rääkis Eesti linnuharulduste komisjoni esimees Margus Ots.

Nunn-kivitäks on kagupoolse levikuga linnuliik. Ta pesitseb Türgis ja sealt idas ning käib talvitumas Kirde-Aafrikas. Otsa sõnul on meie harilikud kivitäksid varased rändajad ning sarnase linnu nägemine praegu, hilissügisel, viis kohe mõttele, et küllap on tegu mõne kauge eksikülalisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles